Pelletverwarming - Nieuw project

Installatiebedrijf van Wandelen
Title
Ga naar de inhoud
Pelletverwarmingstoken.
Stoken met houtpellets is de toekomst
Pellets zijn de meest comfortabele en meest moderne vorm van milieuvriendelijk hout stoken. Ze zijn economisch, comfortabel, milieuvriendelijk en crisisbestendig. Niet alleen omdat hout een natuurlijke, opnieuw groeiende brandstof is, is het ook de beste oplossing voor een veilige en duurzame warmtevoorziening. Pellets zijn de meest comfortabele versie van de natuurlijke, opnieuw groeiende energiedrager hout. Reststoffen, die bij de houtverwerking optreden in de vorm van zaagspanen, worden geperst tot kleine houten staafjes en als ideale brandstof verbrand. Dat ontziet het milieu, het klimaat en het gebruik van grondstoffen

Hier zijn acht voordelen waarom pellets de beste energiebron zijn
 1. Pellets zijn een opnieuw groeiend natuurproduct en blijven in tegenstelling tot olie, gas en uranium beschikbaar voor volgende generaties.
  Conclusie: houtpellets zijn een garantie voor de toekomst
 2. Pellets verbranden CO2-neutraal. Tijdens het groeien nemen bomen CO2 op die bij verbranding (net zo goed als bij natuurlijke vertering in het bos) weer wordt afgegeven.
  Conclusie: houtpellets zijn een CO2-neutrale brandstof
 3. De prijsvergelijking laat het zien: houtpellets, de ecologisch schone stookmethode, zijn ook economisch aantrekkelijk. Houtpellets zijn duidelijk voordeliger dan fossiele brandstoffen zoals stookolie en aardgas. Dus goed voor het milieu en de portemonnee.
  Conclusie: houtpellets besparen duidelijk geld!
 4. Voor de productie van pellets wordt geen boom extra geveld. Er worden resten uit de houtverwerking gebruikt. Bovendien groeit in Oostenrijk en in Europa ieder jaar meer hout bij dan uit het bos wordt gehaald.
  Conclusie: houtpellets gebruiken de grondstof hout optimaal!
 5. Pellets zijn een regionaal natuurproduct. Met houtpellets is men onafhankelijk van internationale crises en globale ontwikkelingen.
  Conclusie: houtpellets zijn altijd regionaal beschikbaar!
 6. Bij het kopen van houtpellets blijft de toegevoegde waarde binnen het land. Dat versterkt de nationale economie en creëert nieuwe arbeidsplaatsen.
  Conclusie: houtpellets versterken onze economie!
 7. De pelletketel wordt automatisch met pellets gevoed via een vijzel- of vacuümzuigsysteem. U hoeft de comfort-asbak slechts tweemaal per jaar te legen, en dat gebeurt beslist stofvrij
  Conclusie: houtpellets is de comfortabele manier om hout te stoken!
 8. Pellets hebben maar half zoveel ruimte nodig als stukhout en zelfs maar een kwart van houtsnippers. De jaarvoorraad van een moderne eengezinswoning kan worden opgeslagen op ongeveer 4 m².
  Conclusie: houtpellets zijn een echt ruimtewonder!

Klassieke technologie
Het origineel sinds meer dan 20 jaar
ÖkoFEN bracht in 1997 de eerste gekeurde pelletverwarming op de markt. Dat was het begin van een succesverhaal. De ÖkoFEN Pellematic beschikt over een sinds jaren beproefde techniek en overtuigt door absolute betrouwbaarheid en hoogste kwaliteit in de uitvoering.

De Pellematic heeft het voordeel dat hij flexibel kan worden aangepast aan de energievraag. Als een latere verbouwing van de woning leidt tot meer of minder energievraag (omdat u extra isoleert), kan de servicetechnieker de ketel binnen de vermogensklasse instellen op de nieuwe energievraag. Het is niet nodig de hele ketel te vervangen.

Pelletverwarmingen van ÖkoFEN blijven reeds jaren duidelijk onder de grenswaarden van de Duitse Bundesimmissionsschutzverordnung (BImSchV). Dat maakt bij ÖkoFEN een doordacht en gecontroleerd verbrandingssysteem mogelijk: de Efficient Combustion Control-technologie (ecc). Zo zijn er geen grenzen aan het verwarmen met houtpellets.
Condensatie technologie
De nieuwe dimensie van de condensatietechniek met pellets
Door het volkomen nieuwe concept van de condensatietechniek is de Condens de eerste condenserende pelletketel ter wereld die in alle warmteafgiftesystemen kan worden geïntegreerd. Tevens is geen buffervat meer nodig. De compacte vorm, de geringe installatieoppervlakte (vergelijkbaar met een koelkast) en de uitgekiende en flexibele plaats van alle aansluitingen zorgen ervoor dat het apparaat kan worden aangepast aan iedere CV-ruimte.
Onder condensatietechniek verstaat men dat bij de verbranding van de pellets ook de restwarmte uit de rookgassen wordt gebruikt. Daarom benutten verwarmingen met condenstechniek de energie-inhoud die zich in de rookgassen van de pellets bevindt vrijwel volledig. Deze extra benutting van circa 16,3% bij pellets is tegelijkertijd de energiebesparing die mogelijk is door de condensatie-technologie. Zo bereiken condenserende apparaten zoals de Pellematic Condens rendementen van maximaal 107,3%.

Hoe functioneert de condensatietechniek?
Bij de normale verbranding van pellets is er waterdamp in de rookgassen aanwezig die ongebruikt door de schoorsteen verdwijnt. Bij de condensatietechniek wordt echter juist deze waterdamp afgekoeld tot onder de condensatietemperatuur. Daarbij ontstaat vloeibaar condensaat dat bij de omvorming nog eens warmte afgeeft. Deze extra warmte-opbrengst wordt aan het verwarmingssysteem overgedragen en kan zo alsnog worden gebruikt.
Terug naar de inhoud